Протест на медиците от Белодробната болница във Варна. Заради дългове лечебното заведение е

...
Протест на медиците от Белодробната болница във Варна. Заради дългове лечебното заведение е
Коментари Харесай

Лекари от Белодробната болница във Варна останаха без заплати

Протест на медиците от Белодробната болница във Варна. Заради дългове лечебното заведение е без ток, а служителите не са получавали заплати от 10 месеца. Заради неналичието на електричество от болничното заведение са изписани неизлекуванеи пациенти с туберкулоза. 

Точно в 10 часа лекари, медицински сестри и санитари блокираха пътя за Белослав.

Лечебното заведение е без ток, заради дългове към електроразпределителното сдружение. А пациентите са върнати по домовете си.

„ Къде да вървя, къде да се прибирам у дома? Болен съм. Няма по какъв начин да стане “, споделя пациентът Иван Колев.

„ Пускаме всички заболели у дома да се лекуват. Нямаме ток и не можем да пишем болнични, не можем да им поръчваме повече медикаменти “, прецизира доктор Петър Петров, завеждащ поделение. 

Проблемите обаче не стопират дотук. Медиците не са получавали заплати повече от половин година. 

Юлияна Панайотова, която е санитар, споделя: „ Нямаме възнаграждания 10 месеца към този момент. “

Работещите в болничното заведение упрекват общинския съвет във Варна за проблемите. По думите им локалната власт стопира работата на болничното заведение без да има опция. В отговор от общината показаха, че нямат законов ангажимент да финансират Тубдиспансера, само че са подготвени да предложат на общинския съвет да отпусне средства за изплащането на заплатите, ако държавате покрие останалите задължения. 

„ Няма механизъм, по който страната да подкрепя привилегировано едно или друго лечебно заведение. Тези пациенти единствената опция за тях е да бъдат ориентирани към най-близките други лечебни заведения с подобаващи условия за изолираност. Такива наоколо има и в Бургас, Русе, Велико Търново, Добрич. “ Това разгласи доцент Момчил Мавров, шеф на кабинета на министъра на опазването на здравето. Решение по проблема се чака в идващите дни. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР